Dax för hårfärgning!

 

Kommentarer
Postat av: Tova

Om det ändå vore så enkelt.. Vera är en fd tävlingshäst som inte klarar av att bara promenadrida ut i skogen. Dessutom när man rider henne måste du hålla ett tempo, hon måste få tänka och arbeta. Nu under vilan samt igångskritten slutade hon äta en del, hon blev aggressiv och var varken rolig att rida eller hålla på med. Hon mår inte bra av att bara ta det lugnt. Hon är en nervig häst som behöver få utlopp för sin energi både psykiskt och fysiskt för att må bra.

När jag började skritta igång henne både uppsuttet och via körning (körning funkar bäst, dock får hon ibland fnatt och bara sticker) När jag red var hon överallt. I diken, uppe i luften, in i träden, in i andra hästen och kastade sig för ALLT. Hon kunde gå stencoolt för att sen göra en rodeouppvisning och sen sticka iväg.

I körningen är hon mer taggad då hon tycker det är roligare. Så att hålla henne i skritt är nästintill omöjligt, blir mer en dragkamp som hon vinner då hon på raksträcker blir "rädd" för något och sen drar järnet utan något sätt att få stopp på henne. Att ha henne som promenadhäst, sällskapshäst eller dylikt är inte möjligt. Att rida pass i paddocken funkar inte då hon inte ska arbetas på voltspår eller dylikt, då blir hon halt på en gång.

Förstår du lite mer ingående just nu? :)

2012-08-31 @ 07:30:54
URL: http://kazince.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0